Ellen Spanhove

Plaats 21 Groen Merelbeke

Deze straffe dame van 36 jaar heeft haar eigen kinderkleding label Awash. Awash staat voor unieke, hippe én handgemaakte kinderkleding en accessoires. En dat is nog niet alles achter Ellen... Neen, Ellen is ook nog eens bekend als één van de drijvende krachten achter het Opvangcentrum voor vogels en wilde dieren van Merelbeke.

 

We vroegen haar kort achter haar motivatie voor haar engagement: 
"Wel, ik vind dat we onze open ruimte in Merelbeke echt moeten bewaren. Die open ruimtes moeten bovendien echte ontmoetingsplekken worden voor jong en oud: maak er bijvoorbeeld speelterreinen met natuurlijke en duurzame materialen. Avontuurlijke speelruimtes waar kinderen echt kunnen ravotten. Want zo'n terreinen nodigen uit tot creativiteit en groepsdynamiek!

Ook is het voor mij belangrijk dat kinderen en jongeren naar scholen en jeugdbewegingen in hun eigen gemeente moeten kunnen gaan, daar kan het gemeentebestuur nog een serieus tandje bijsteken.

En tenslotte vind ik de mobiliteit in Merelbeke te dramatisch. Er is dringend nood aan veiligere fietspaden en oversteekplaatsen. Prioritair" is het aanpakken van de schoolomgeving, want nu durven veel ouders kun kind niet met de fiets naar school te laten gaan door de onveilige infrastructuur. "