Lorin Mignolet

Plaats 7 Groen Merelbeke

Als secretaris van onze afdeling is hij een grote ondersteuning voor de groep. Maar ook bij Jong Groen Merelbeke is hij al lang een heel actief lid.

 

 

Met dit klein interview stellen we graag onze groene wetenschapper aan u voor:

 

Waar in Merelbeke woon je? 
"In de levendige, aangename Flora-wijk, maar oorspronkelijk ben ik afkomstig van Merelbeke centrum, waar ik tot mijn twaalfde in de Bergwegel school liep en leute maakte bij de scouts 'de Graalridders'."

Wat doe je in het dagelijkse leven? 
"Ik ben een wetenschapper en project manager in de farmaceutische industrie, waar ik op dit ogenblik o.a. meehelp aan de ontwikkeling van een neusspray tegen depressie. Verder hou ik ook van een goed partijtje badminton en een gezellig avondje thuis of uit met vrienden."

Waarom ben jij kandidaat voor Groen Merelbeke? 
"Het thema duurzaamheid vormde al tijdens mijn doctoraat de rode draad, en nu meer dan ooit besef ik dat een ecologisch - en sociaal - bewogen samenleving en economie essentieel is om de klimaatverandering en maatschappelijke ongelijkheid een halt toe te roepen. Daarom wil ik samen met de andere kandidaten van Groen het beleid in Merelbeke opfrissen met progressieve initiatieven, ideeën en transparante langetermijnvisie."

Wat wens jij Merelbeke na 2018?
"Een sociale, warme Merelbeekse burgergemeenschap die niet alleen droomt van een duurzame en eerlijke gemeente, maar zich daar ook volop voor inzet; hoe de verkiezingsuitslag ook mag draaien of keren."

Wat is je favoriete leuze? 
“All have their worth and each contributes to the worth of the others. (J.R.R. Tolkien)"