Luc Taildeman

Plaats 5 Groen Merelbeke

Luc is al jarenlang actief als OCMW-raadslid en de grafische steunpilaar van onze afdeling. Je zult ongetwijfeld al eens werk van Luc zien passeren hebben, want hij is de eindverantwoordelijke van al onze publicaties en neemt het grootste deel van het grafische werk voor zijn rekening.

 

 

Leer hem nóg beter kennen met dit klein interview:

Luc, waar in Merelbeke woon je ergens?
“In Merelbeke centrum. Een praktische keuze, omdat ik als persoon met een beperking dicht bij alle faciliteiten wil wonen die met een rolstoel bereikbaar zijn: het centrum, het gemeentehuis, het postkantoor, de winkels, … Het is dus meer uit noodzaak dan uit plicht. Toch woon ik er heel graag, want de Hukkelgemwegel is een rustige straat, alleen toegankelijk voor plaatselijk verkeer.”

Wat doe je zoal in het dagelijkse leven?
“Ik ben heel veel bezig met de plaatselijke politiek in Merelbeke. Voor Groen ben ik verantwoordelijke voor alles qua grafische vormgeving en ik ben OCMW-raadslid, waar ik me de afgelopen 6 jaar vooral heb gefocust op het beheer van het woonzorgcentrum en de voorbereidingen van het nieuw woonzorgcentrum, maar dan vanuit de oppositie. Met Groen waakten we erover dat de prijzen niet te hoog werden voor de bewoners van het woonzorgcentrum. Ook al is het een groot, nieuw en mooi woonzorgcentrum, het moet toch betaalbaar blijven. En voor de uiteindelijke kostprijs zijn we trots dat we met Groen een remmende factor zijn geweest. Professioneel ben ik al een paar jaar thuis met gezondheidsproblemen, daarvoor was ik werkzaam als productieleider in een maatwerkbedrijf. Ik had er de leiding over een afdeling waar we documenten digitaliseerden.”

En waarom ben je opnieuw kandidaat voor Groen Merelbeke? 
“Ik doe heel graag aan politiek, zeker lokaal, hier in Merelbeke. En ik heb gevoel dat het tijd is om met Groen vanuit de meerderheid te kunnen werken, bijvoorbeeld aan de verdere uitbouw van het OCMW. Persoonlijk hoop ik vanuit de gemeenteraad ervoor te kunnen zorgen dat de zorg in onze gemeente betaalbaar blijft voor de mensen die het nodig hebben. Schrijf maar op: de zorg moet zo betaalbaar mogelijk en het aanbod zo groot mogelijk zijn. (Fel) En wat me zeer nauw aan het hart ligt is de toegankelijkheid in Merelbeke: een toegankelijk Merelbeke, daar ga ik voor."

Wat wens je Merelbeke na 2018?
“Een bepalende groene factor in de lokale politiek. Want dat is nodig omdat er steeds meer bijgebouwd wordt. De groene ruimten, zowel binnen als buiten de woonkernen, worden aangetast. Dat moeten we tegenhouden en die groene ruimten moeten we beschermen. Dat kan alleen vanuit een bestuurlijke positie, dat kan alleen als je in de meerderheid zit. De wildgroei aan gebouwen mag stoppen.”

Laatste vraag:verras ons met je favoriete leuze: 
"Uit 1 boom maak je duizenden lucifers, met 1 lucifer verbrand je duizenden bomen."