Pieter Verstraete

Plaats 3 Groen Merelbeke

Pieter is ondertussen meer dan 3,5 jaar voorzitter van Groen Merelbeke en was die periode één van de drijvende krachten achter al ons oppositiewerk.

 

 

Met dit klein interview stellen we hem even aan u voor.

 

Waar in Merelbeke woon je?
"In de Kwenenbos, vlakbij de Sint-Elooischool en de mooie Scheldevallei, handig voor jonge ouders (zoals mijn vrouw en ik) die graag fietsen."

Wat doe je in het dagelijkse leven?
"Ik werk bij de MilieuAdviesWinkel in Gent. Met een team van architecten geven we duurzaam bouw- en renovatieadvies en advies over duurzame ruimtelijke ordening. En dat is heel gevarieerd: van een klein plat dak tot advies voor een hele wijk. En de voorbije 12 jaar had ik ook mijn eigen architectenbureau en ontwierp ik diverse ecologische woningen. Dat bouw ik nu af om volop tijd te kunnen steken in het grotere plaatje van ruimtelijke ordening, mobiliteit en klimaat. Niet alleen via mijn werk, maar ook als deskundige in de GECORO (gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening) en uiteraard via de politiek. Eigenlijk ben ik een echte groene doener (lacht)."

Waarom ben jij kandidaat voor Groen Merelbeke?
"In Merelbeke is het aangenaam wonen en er zijn een aantal fundamentele koerswijzigingen nodig om dat zo te houden: ruimtelijke ordening, mobiliteit en klimaat. Op die drie vlakken moet een ander beleid worden gevoerd. Daar wil ik mijn expertise voor inzetten. Met Groen hebben we daarvoor ambitieuze maar haalbare oplossingen."

Wat wens jij Merelbeke na 2018?
"Een bestuur dat de kolossale uitdagingen niet uit de weg gaat. Een beleid met een duidelijke langetermijnvisie. Zodat elke burger, vereniging en onderneming elke beleidsbeslissing kan kaderen binnen een breder verhaal van leefbaarheid en duurzaamheid."

Last but not least, wat is je favoriete leuze?
"'(Enthousiast) Minder kappen, meer planten!"