Stefaan Van Hecke

Kandidaat-burgemeester Groen Merelbeke

14 oktober kan écht een kantelpunt zijn voor Merelbeke,
want er is voor het eerst sinds lang geen voorakkoord afgesloten. Daarom kijken Stefaan en onze sterke ploeg reikhalzend uit naar die 14de oktober. Het is de dag waarop Merelbeke een betere weg kan inslaan, de dag waarop open ruimte, betaalbaar wonen en een slimme mobiliteitsoplossingen echte prioriteiten worden van onze gemeente.

Stefaan heeft heel veel ervaring zowel in de gemeentelijke als de nationale politiek. Die ervaring gecombineerd met een echte visie, zijn constructieve manier van aan politiek doen en zijn nadruk op inspraak voor de Merelbekenaars, maken van hem de ideale kandidaat-burgemeester voor onze prachtige gemeente!


Met een klein interview leer je hem nog beter kennen:

 

Waar ergens in Merelbeke woon je?
"In het prachtige Melsen, maar ben eigenlijk afkomstig uit de Kwenenbos waar ik mijn jeugd heb doorgebracht. Nadien woonde ik ook nog in het Centrum en in de Flora. Een echte rondreis door Merelbeke dus, als kandidaat-burgemeester kan dat ook niet anders natuurlijk.. (lacht)"

 

Wat doe je in het dagelijkse leven?
"In ben sinds 2007 Volksvertegenwoordiger. in het Federaal Parlement. Ik volg er vooral mobiliteit en justitie/veiligheid op. Zo is een sterke NMBS belangrijk voor mij en heb ik al meermaals gestreden om een lokaal probleem met het station in Merelbeke op te lossen. Daarnaast was ik onder meer lid van de Parlementaire Onderzoekscommissie naar de aanslagen van 22 maart."


Je wordt genoemd als mogelijke toekomstige burgemeester. Zal jij dan nog parlementslid blijven?
"Neen, burgemeester zijn van Merelbeke is een voltijdse uitdaging. Indien ik burgemeester word, dan zal ik dat voltijds doen en mijn mandaat als Parlementslid beëindigen. Dat is mijn engagement!


Waarom is het belangrijk dat Groen kan besturen in Merelbeke?
"Ik geloof echt dat Groen het verschil kan maken in Merelbeke. Groen pleit al jaren voor het vrijwaren van de resterende open ruimte in onze gemeente (en dus een betonstop), een betere mobiliteit door meer openbaar vervoer en betere fietsinfrastructuur, meer betaalbare woningen, echte inspraak voor de burger en vooral ook een gemeente die sterk inzet op een echt lokaal klimaatbeleid. Het is tijd dat dit prioriteiten worden van onze gemeente en dat we die prioriteiten samen met de burgers vormgeven!"